3.891 de infecţii respiratorii şi 155 cazuri de gripă în ultima săptămână în Maramureş

0
36

Numărul total al cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare a fost de 3.891, cu 49,5% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent şi mult peste nivelul maxim aşteptat al mediei ultimilor 5 ani.
Pneumoniile sunt în trend descrescător, înregistrându-se 351, cu 6,0% mai mic comparativ cu anul trecut, dar în intervalul aşteptat. De asemenea, maramureşenii n-au scăpat nici de gripă, înregistrându-se 155 de cazuri de gripă clinică, din care 108 la unităţile spitaliceşti, 7 cazuri internate la Spitalul Judeţean, 86 de cazuri la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare, 8 cazuri la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, 6 cazuri la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, 1 caz la Spitalul de Recuperare Borşa şi 47 cazuri raportate de către medicii de familie din judeţ.
Comparativ cu cele 48 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a sezonului trecut, cazurile de gripă au crescut cu 223%. Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat la grupa de vârstă 5-14 ani, urmate de 50 de cazuri la grupa de vârstă 15-49 ani. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.