Maramureşul, promovat la Bucureşti

0
43

În perioada 20 – 23 februarie 2020, Pavilionul B2 al Romexpo va găzdui Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2020. Consiliul Județean Maramureș a răspuns pozitiv invitației şi va fi reprezentat de vicepreședintele Ioan-Doru Dăncuș, dar și de consilieri ai birourilor de Informare Turistică și Relații Internaționale, precum și ai Direcției Economice și Patrimoniu. Acestora li se vor alătura reprezentanți ai Primăriei Tăuții Măgherăuș, ai Centrului Local de Informare Turistică Oncești, dar și ai unor unități de cazare din județ.

Demonstraţii de cioplit

Prin acest demers, Consiliul Județean Maramureș își propune promovarea județului, precum și a unor proiecte ale instituției care vizează creșterea circulației turistice în Maramureș, cum ar fi: „Circuitul Bisericilor de Lemn din Transilvania de Nord” „Moștenire maramureșeană între Mara și Cosău”, „Natură, tradiție, aventură – promovarea turismului în Defileul Lăpușului” și „Plan de revitalizare a satului maramureșan – Case tip pe Valea Marei, Valea Cosăului și Valea Izei”. De asemenea, meșterul popular Petru Codrea, care a avut ocazia de a învăța arta cioplitului în lemn de la regretatul Moș Pupăză, va oferi demonstrații de cioplit, prezentând publicului felul în care meșterii populari reușesc să scrie în lemn povești cu o încărcătură deosebită.

Seară maramureşeană

Cei care vor trece pragul standului vor avea ocazia să admire de aproape o poartă maramureșeană, unul dintre simbolurile cele mai de preț ale județului nostru. Având în vedere că tematica acestei ediții a târgului este Campionatul European de Fotbal 2020, poarta maramureșeană, dincolo de a servi ca poartă spre tradiție, va fi utilizată, în mod simbolic, pentru a face legătura cu fotbalul, un sport atât de iubit de către români. Organizatorii au mai pregătit momente artistice susţinute de corpul de balet și instrumentiștii Ansamblului Folcloric Național Transilvania. Nu vor lipsi nici preparatele tradiţionale, aduse de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale ”Liviu Borlan” Maramureş. De altfel, prima zi a târgului se va încheia cu o „Seară Maramureșeană”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.