Noutăți la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil”

0
24

La sfârșitul lunii ianuarie, am vizitat Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Tg. Lăpuș și-am aflat lucruri care onorează atât conducerea acestei instituții de învă­ță­mânt, dir. prof. drd. Mihai Burzo, dir. adj. Dorin Vaida, cât și profesorii acestui liceu.
La parterul liceului a fost amenajat un punct muzeistic, care cuprinde piese de mare valoare etnografică. Ceea ce impresionează, în primul rând, sunt două costume populare, cu poale, zadie, brâu, năframă, cămașă înflorată pentru femeie, izmene (pantaloni albi), cămașă cu mărgele pe guler, curea lată, pălărie (clop). Tot aici pot fi văzute blide foarte vechi din lut ars, icoane pe lemn, un pat și o masă, aranjate în stil țărănesc, în satele noastre româ­nești din Țara Lăpușului. Pe un perete a fost agățat un ceas cu cuc foarte vechi etc.
Pentru a asigura condiții bune, în liceu se află în derulare lucrări de reabilitare și modernizare a Corpului B, unde se execută lucrări de tencuieli și zugrăveli interioare și exterioare, vor fi schimbate acoperișul, ușile și geamurile etc.
Aceste lucrări se execută prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Lucrări aproape similare se efectuează și la Grădinița cu program prelungit și la un corp de clădire de la Școala Gimnazială „Nicolae Steinhardt” din satul Rohia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.