Amenzi duble pentru neprezentarea la jocuri

0
159

Așa cum am promis, revenim cu noi informații din cadrul Adunării Generale a Asociației Județene de Fotbal Maramureș, ce s-a desfășurat miercuri în sala Complexului Sportiv Național „Lascăr Pană”.
Dacă în materialul precedent, publicat în numărul de ieri al cotidianului nostru, am adus la cunoștința cititorilor datele de debut ale returului la nivelul Ligii 4 și 5, acum informăm publicul larg și despre modul de desfășurare al celor două ligi. La Liga 4, după finalul sezonului regulat va urma play-off-ul, primele două locuri din seriile Nord și Sud urmând să se împerecheze între ele. Locul 1 din Nord va juca cu locul 2 din Sud, iar locul 1 din Sud va întâlni locul 2 din Nord. Turul este prevăzut pentru 20 mai, iar returul în 24 mai. Finala pentru desemnarea campioanei care va reprezenta Maramureșul la barajul de promovare în Liga a III-a este preconizată pentru 30 mai, pe stadionul „Viorel Mateianu”. În deschiderea finalei de seniori se va derula finala juniorilor A1. Și în Liga 5 va exista play-off după terminarea returului, între ocupantele locurilor 1 și 4, respectiv 2 și 3, ambele meciuri urmând să se consume pe teren neutru. Câștigătoarele vor disputa finala pe 21 iunie pentru desemnarea campioanei la nivel de Liga 5.
Tot în cadrul AG s-a decis dublarea amenzilor încă din acest sezon pentru echipele ce nu se prezintă la jocuri din motive neîntemeiate sau neanunțate către forul organizator în temeiul prevăzut de regulamentul AJF. Acestea se vor dubla în cele trei campionate – Liga 4 seniori, Liga 4 juniori și Liga 5. În liga 4 seniori, amenda va fi în cuantum de 2.000 lei; 1.000 lei la AJF, 600 lei va însuma achitarea baremului de arbitraj și 400 lei cheltuieli pentru echipa adversă. La juniori A1, amenda va fi în valoare de 1.200 lei; 600 lei către AJF, 300 lei cheltuieli cu baremul de arbitraj și 300 lei către echipa adversă. În liga 5 amenda pentru o astfel de sanc­țiune va fi de 1.600 lei; 800 lei amendă din partea AJF-ului, 400 lei va însuma baremul de arbitraj și 400 lei vor merge către echipa adversă.
Cât privește sezonul 2020-2021, membrii afiliați, împreună cu conducerea AJF Maramureș, au căzut de comun acord asupra unor chestiuni obligatorii pentru campionatul viitor. Astfel, s-a decis ca la nivelul Ligii 5 și a campionatului de juniori A1 antrenorii sunt obligați să dețină Licența C pentru a putea da indicații de pe bancă. În liga 4 de seniori, echipele sunt obligate să folosească, pe tot parcursul jocului, un jucător născut în 2001, plus alți doi jucători Under 21.
Totodată, membrii afiliați au aprobat și dezafilierea unor echipe, precum și afilierea unui club. La capitolul dezafilieri, nu mai există grupările CIL Sighetu Marmației, Luceafărul Strâmtura și CS Comuna Satulung, iar la cel al afilierilor este vorba de AS Luceafărul Baia Mare, grupare ce va activa la nivelul copiilor și juniorilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.