Distracţie în siguranţă!

0
71

Sâmbătă seara, la scurt timp după ce s-a dat startul distracţiei, poliţiştii şi-au făcut simţită prezenţa în zona mai multor localuri publice din Baia Mare. Acţiunea a avut un caracter preventiv, poliţiştii au vrut în special să prevină comiterea faptelor săvârşite cu violenţă şi să se asigure că pe final distracţia nu o să capete o formă din sfera penalului.
Astfel, în intervalul 23-04, s-a acţionat cu efective mărite: poliţişti rutieri, de ordine publică, de investigaţii criminale, jandarmi, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale.
S-au efectuat controale în 4 localuri publice pentru verificarea respectării legislaţiei cu aplicabilitate în domeniu, iar poliţiştii rutieri au oprit pentru verificări mai multe autovehicule pentru a-i descuraja pe cei care intenţionau să urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice.
Au fost aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de aproximativ 10.000 lei şi au fost constatate 4 infracţiuni, una de natură judiciară şi 3 la regimul circulaţiei pe drumurile publice.


Poliţiştii au acţionat pentru siguranţa cetăţenilor în Ocna Şugatag

La finalul săptămânii trecute, poliţiştii din Ocna Șugatag au fost prezenţi pe drumurile publice pentru depistarea şoferilor care conduc în stare de ebrietate sau circulă cu viteză excesivă, oprind pentru verificări 53 de autoturisme.
De asemenea, pentru combaterea contrabandei cu tutun şi a comerţului ilicit au fost efectuate controale la sediile mai multor societăţi comerciale de pe raza de competenţă, iar pentru prevenirea tăierilor, prelucrării şi comercializării ilegale de material lemnos au fost efectuate verificări împreună cu un reprezentant al Ocolului Silvic Mara.
Neregulile constatate au impus aplicarea a 11 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri privind circulaţia pe drumurile publice. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 1,5 mc material lemnos esenţă fag, transportat ilegal şi 5,19 m.c. material lemnos esență brad, despre care există suspiciuni că ar fi fost tăiat ilegal. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea provenienţei materialului lemnos, urmând ca în funcţie de cele constatate să fie dispuse măsuri legale.


Dosar penal pentru furt de lemne în Şomcuta Mare

Poliţiştii din Şomcuta Mare cercetează 3 bărbaţi din oraş, prinşi în flagrant de un reprezentant al Ocolului Silvic în timp ce tăiau fără drept arbori.
Materialul lemnos a fost predat în întregime lucrătorilor din cadrul Ocolului Silvic Şomcuta Mare, iar în cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.