Programe şi proiecte importante pentru oraşul Târgu Lăpuş

0
118

În această lună, în centrul civic al oraşului Târgu Lăpuş, vizavi de Casa de Cultură, pe str. Doinei, în curţile unor societăţi comerciale şi blocuri de locuit a început o acţiune de demolare a unor garaje şi magazii pentru lemne, cu scopul implementării unor importante obiective, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România”.
Primarul Mitru Leşe şi viceprimarul Vasile Kraus au oferit câteva detalii importante. Prin cererea de finanţare nr. 1, „Revitalizare spaţii publice urbane, îmbunătăţirea serviciilor sociale şi cultural recreative în Tg. Lăpuş”, se va construi un „Centru multifuncţional de servicii sociale integrate” pe str. Tineretului nr. 14A, şi un „Centru recreaţional” pe str. Doinei nr. 15B, la care au fost deja demarate lucrările, prin eliberarea spaţiului necesar.
Centrul recreaţional va cuprinde un loc de joacă pentru copii, o sală de fitness, una de bowling, o sală multifuncţională pentru şedinţe, conferinţe, simpozioane, lan­sări de carte, cu vestiare, toalete, un birou, o bibliotecă etc.
Referitor la „Modernizarea spaţiilor publice urbane din zona centrală şi adiacentă”, peste rîul Lăpuş, în aval de podul mare, se va construi o pasarelă pietonală modernă şi o pistă pentru biciclişti. Apoi, toate parcurile din centrul oraşului se vor reamenaja şi moderniza, cele din faţa bisericilor romano-catolică, ortodoxă, reformată, parcul din faţa Monumentului Eroilor şi Parcul copiilor. Tot ce înseamnă cablaje electrice, telefonie, existente în centrul oraşului vor fi montate în subteran.
În ce riveşte învăţămîntul preşcolar, toate proiectelele pe AXA X sunt aprobate – o extindere şi reabilitare a grădiniţei din satul Rogoz şi construirea în satul Răzoare a unei noi şi moderne grădiniţe. În locul „Pe Tecioaia”, pe strada Horea nr. 22, se va construi un bloc de locuinţe sociale cu 30 de apartamente, o grădiniţă şi lîngă acestea un bazin de înot. (A.P.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.