În Maramureș, 3.954 de viroze și pneumonii și 161 cazuri de gripă

0
80

Săptămâna trecută, în Maramureș s-au înregistrat la nivel județean 3.954 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare, cu 50,2% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent și mult peste nivelul maxim așteptat al mediei ultimilor 5 ani.
Numărul total de cazuri de pneumonii a fost de 359, în trend crescător, cu 7,2% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent, dar puțin peste maximum intervalului așteptat din ultimii 5 ani.

161 cazuri de gripă

La nivel județean, s-au înregistrat săptămâna trecută 161 cazuri de gripă: un caz confirmat de gripă tip B și 160 de gripă clinică, din care: 132 la uni­tățile spitalicești, 7 internate la Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, 95 de cazuri de gripă clinică la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, 19 cazuri la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus, 5 cazuri la Spitalul Municipal Sighetu Marmației, 6 cazuri la Spitalul de Recuperare Borșa și 28 cazuri de gripă clinică raportate de către medicii de familie din județ.
Cele mai multe cazuri de gripă s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 ani (66 de cazuri), apoi la grupa de vârstă 5-14 ani (58 de cazuri).
Comparativ cu cele 61 de cazuri înregistrate în aceeași perioadă a sezonului trecut, anul acesta, cazurile de gripă au crescut cu 164%.
În această săptămână, s-a confirmat virusul gripal tip B din probele recoltate în sistem sentinelă și lucrate în laboratoarele de referință, la o pacientă de 12 ani, din mediul rural, nevaccinată antigripal de sezon.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.