Primarul din Borșa are mari probleme!

0
239

Vinerea trecută, la sediul Primăriei Borșa, s-a prezentat executorul judecătoresc Radu Cătălin Amișculesei din Zalău, care a încercat să organizeze o licitație de vînzare a unor obiecte (inclusiv fotoliul primarului) și astfel să execute silit debitorul Oraș Borșa pînă la concurența sumei de 538.204 lei, datorată de Orașul Borșa (Comisia locală de aplicare a legilor fondului funciar), în urma procesului pierdut, bani ce trebuiau virați de bunăvoie în contul creditorului Asociația Composesorală Borșa, care a cîștigat procesul pentru pădurea de 17.000 ha cu unitatea administrativ teritorială Borșa.
Primarul orașului a reușit cum-necum să împiedice organizarea licitației, dar conflictul continuă, sentința fiind definitivă și executorie. Primarul Ion Sorin Timiș a scris pe pagina sa de internet că executorul, însoțit de jandarmi și poliție, s-a prezentat vineri la sediul primăriei, pentru continuarea acțiunii de executare silită solicitată de Matei Mihali în numele Asociației Composesorale Borșa. Primarul a invocat în apărare sentința civilă nr. 51 din 6 februarie 2020 a Judecătoriei Dragomirești. Au fost prezenți mai mulți cetățeni din Borșa, care au încercat să oprească licitația și era cît pe ce să pornească o bătaie! Licitația a fost suspendată de executorul judecătoresc și împotriva primarului a făcut plîngere pentru obstrucționarea justiției.
În 19 februarie, Executorul judecătoresc a cerut ajutor de la Parchetul de pe lîngă Judecătoria Vișeu de Sus, pentru a reuși să îndeplinească procedura de executare silită a Orașului Borșa. De asemenea, le-a solicitat magistraților să-l oblige pe primarul Timiș Ion Sorin să pună la dispoziția executorului bunul sechestrat (autovehiculul Nissan Patrol, număr înmatriculare MM 01 UAT).
Orașul Borșa ar fi trebuit de ani de zile să-i plătească Asociației Composesorale Borșa suma de 527.000 lei, reprezentînd penalitățile calculate la suma de 1.000 lei pe zi de întîrziere, începînd din 17 septembrie și pînă în 26 februarie 2018, respectiv 527 de zile de întîrziere. (Prin încheierea nr. 269 din 8 iunie 2018, Judecătoria Dragomirești a dispus încuviințarea acestei executări silite.) Executorul Amișculesei a cerut în scris Serviciului Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Maramureș să ridice certificatul de înmatriculare și cartea tehnică a vehiculului Nissan Patrol, dar poliția n-a reușit acest lucru. Autovehiculul n-a fost găsit – pentru a fi scos în vînzare prin licitație.
Executorul consideră că primarul încalcă legea – prin sustragerea de sub sechestru a autovehiculului respectiv. Prim-procurorul de la Vișeu de Sus ar putea să deschidă dosar penal în acest caz, fapta fiind pedepsită de Codul penal cu închisoare sau cu amendă.
Ioan Negru

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.