Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

0
46

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, sprijiniți de cei din Suciu de Sus și de la Grupa Canină, împreună cu specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj și Direcției Silvice Maramureș, au acționat pe linia prevenirii și combaterii faptelor ilegale din domeniul silvic.
Au fost verificate două societăți comerciale, din Vișeu de Sus și Lăpuș, dacă respectă normele referitoare la exploatarea, importul, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase.
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 8.000 lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a 31,1 mc materiale lemnoase, în valoare de peste 7.500 lei.
Polițiștii din Borșa au confiscat peste 16 mc lemn, de esență rășinoasă, găsit pe strada Cercănel și continuă cercetările pentru stabilirea provenienței sale.

Gest de omenie răsplătit cu înșelăciune

Polițiștii din Baia Mare au fost sesizați cu privire la comiterea unei înșelăciuni.
Un tânăr, de 31 de ani, angajat la o firmă de curierat, a precizat că, în timp ce se afla pe B-dul Traian, a fost abordat de o persoană necunoscută, care i-a solicitat să-i schimbe câteva bancnote a câte 200 lei în cupiură mai mică. Apoi, persoana necunoscută i-a solicitat din nou să-i schimbe o altă sumă.
După ce persoana necunoscută a plecat, tânărul și-a dat seama că îi lipsesc o parte din bani și a sesizat poliția.
S-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările în vederea identificării autorului și tragerii acestuia la răspundere.
În cazul în care vă confruntați cu astfel de situații, polițiștii vă sfătuiesc să rețineți cât mai multe amănunte referitoare la persoanele care vă abordează (numărul lor, vârsta aproximativă, detalii legate de fizionomie, vestimentație etc.), tipul, marca și numărul de înmatriculare al mijloacelor de transport cu care circulă și direcțiile de deplasare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.