În Maramureș • Primul caz de infectare cu noul coronavirus

0
215

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu TĂTARU a anunțat, vineri, că există două cazuri noi de infecție cu coronavirus, fiind vorba despre un bărbat, de 45 de ani, din Maramureș, și o femeie, de 38 de ani, din Timișoara.

„Mai avem două confirmări de coronavirus. Sunt ale unui bărbat din Maramureș, de 45 de ani, în afara definiției de caz, care vine din afara zonelor din Italia carantinate, care se întoarce în țară pe 25 februarie, fiind bolnav în Italia unde merge la medic, i se prescrie un tratament simptomatic și pleacă acasă. Ajunge în România, având febră, se prezintă la spital în Maramureș, este internat la Clinica de boli infecțioase, unde primește tratament simptomatic și se face testarea, prezentând un grad de insuficiență respiratorie, este transferat la Cluj. Azi (NR: vineri) ne vine confirmarea de pozitiv la coronavirus” – a spus Tătaru.
Cel de-al doilea caz este al unei femei, de 38 de ani, din Timișoara.

Instituția Prefectului informează că, joi, în intervalul orar 7.15 -19.15, prin punctul de trecere a frontierei Petea, au intrat 23 de maramureșeni, care au venit din Italia. De joi seara și până vineri dimineața, la ora 7.15, prin același punct de frontieră au mai intrat în țară 27 de maramureșeni care au declarat că vin tot din Italia. Toate aceste persoane erau asimptomatice.
Vineri, 28 februarie, la ora 14, în județul nostru erau izolate la domiciliu 212 persoane, incluzând și membrii familiilor. Nu există nicio persoană în carantină.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.