Promovarea profesiei de polițist în „Școala Altfel”

0
24

Săptămâna trecută, când au derulat programul „Școala Altfel”, polițiștii de prevenire au fost partenerii Liceului Teoretic „Emil Racoviță” din Baia Mare, în cadrul celui mai mare program de orientare profesională pentru tineri, Job Shadow Day.
Întrucât contextul actual nu le-a permis elevilor să petreacă câteva ore în umbra polițiștilor și să participe cu aceștia la activități în teren, polițiștii s-au adaptat situației și au mers ei în unitatea de învățământ.
Comisar de poliție Cecilia GROZAVU le-a prezentat celor aproximativ 50 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, principalele domenii de activitate ale Poliției Române, liniile de muncă cele mai cunoscute, dar și specializări mai puțin vizibile cetă­țenilor, dar deosebit de importante pentru activitatea de poliție.
Discuțiile s-au orientat apoi pe condițiile de admitere într-una din cele trei unități de învățământ ale IGPR, iar elevii au vizionat și filmul de prezentare a Școlii de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Campania „Hoții îți invadează intimitatea”

Campania națională de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea”, inițiată de Poliția Română în parteneriat cu Feroneria Arad, a ajuns la final.
În județul Maramureș, activitățile au fost derulate de polițiștii de prevenire și cei de proximitate, în principal în centrele comerciale din municipiul Baia Mare, Vivo Mall și Dedeman.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.