Sorina Pintea – reținută și cercetată pentru luare de mită, în formă continuată

3
228

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 29 februarie 2020, a inculpatei PINTEA SORINA, manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.
În ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea Sorina ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.
Sorina Pintea ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.
În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.
Sâmbătă, 29 februarie, Sorina Pintea a fost prezentată Tribunalului București, care a admis cererea procurorilor și a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.

3 COMENTARII

  1. Cred ca este nevinovata! Intrebarea mea este cum de s-a intamplat tocmai atunci cand si-a depus candidatura la Primaria Baii Mari?! Cine a organizat flagrantul?! Nu credeti ca doamna Sorina Pintea este o victima?!

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.