Începe reabilitarea termică a cinci blocuri în Cavnic

0
290

Administraţia locală din Cavnic dă startul la reabilitarea termică a încă cinci blocuri din oraş. Pe lângă acestea, primăria mai are fonduri prevăzute în bugetul pe 2020 pentru alte cinci imobile, dacă asociaţiile de locatari vor depune documentaţiile necesare.
Bugetul pe acest an permite mai multe investiţii importante pentru oraş, printre care şi reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe: „Zilele trecute a fost adoptat bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2020 a oraşului Cavnic. Bugetul aprobat este unul foarte bun, care ne permite anul acesta să facem mai multe investiţii. Vreau să spun că în 2015 am început un proiect important şi anume acela de reabilitare termică a blocurilor de locuinţe din oraş. Noi avem în total 31 de blocuri care pot intra în acest program. Îmi pare rău că până acum nu am reuşit să reabilităm mai multe imobile. O parte din vină ne aparţine nouă, dar o parte o au şi cetăţenii că nu s-au mobilizat pentru întocmirea documentelor, însă eu cred că până la urmă am învăţat cu toţii ce şi cum trebuie făcut. Astfel, în acest moment, avem cinci blocuri de locuinţe care îndeplinesc toate condiţiile de a intra în acest program. Noi le-am cuprins în buget la capitolul investiţii. Concret, vorbim despre blocurile nr. 2 şi 4 de pe strada 1 Mai şi blocul nr.1 de pe strada Vasile Lucaciu. Urmează ca din luna mai sau iunie, depinde cum vom face achiziţia, să intre blocul 2A – str.22 Decembrie şi blocul 11 – str. 1 Mai. Aceste 5 asociaţii care reprezintă blocurile respective au îndeplinit toate condiţiile impuse de lege pentru a intra în Programul de reabilitare termică pe anul 2020”, a spus Vladimir Petruţ, primarul din Cavnic.

Fonduri disponibile şi pentru alte imobile

Primăria îi îndeamnă şi pe ceilalţi locatari din asociaţii să-şi depună documentaţia pentru a intra în program, deoarece mai există fonduri prevăzute la acest capitol: „Pe această cale îi îndemn şi pe ceilalţi locatari de la blocuri să se mobilizeze şi să încerce să îndeplinească şi ei condiţiile pentru că ar fi păcat să nu reabilităm şi celelalte blocuri din oraş, asta în condiţiile în care primăria poate reabilita în acest an până la 10 blocuri de locuinţe. Există disponibili banii necesari acestor lucrări. Aşadar, alte 5 asociaţii care vor depune cereri vor putea intra în 2020 în program. Îmi doresc foarte mult ca acest proiect să se finalizeze deoarece ar schimba total faţa oraşului nostru, iar aceste blocuri s-ar moderniza după mai bine de 30 de ani. Pentru a intra în program este necesar ca locatarii să aibă asociaţie de proprietari legal constituită, să existe acordul tuturor că doresc să intre în programul de reabilitare termică. Apoi, fiecare locatar din respectiva asociaţie trebuie să depună în contul asociaţiei suma de 1.000 lei. Cu extrasul de cont vin la primărie, după care noi verificăm dacă solicitanţii au taxele şi impozitele plătite la timp. Dacă toate aceste condiţii sunt îndeplinite, asociaţia respectivă poate veni a doua zi să depună cererea pentru a intra în programul de reabilitare şi în mai puţin de 3 luni primăria întocmeşte toată documentaţia necesară în vederea începerii lucrărilor”, a conchis Vladimir Petruţ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.