Servicii pentru victimele violenţei domestice

0
16

Proiectul “VENUS – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”
Consiliul Judeţean Maramureş a aprobat înfiinţarea complexului de servicii “Locuinţă Protejată Venus”, destinat victimelor violenţei domestice. Complexul de servicii urmează să fie compus din: “Locuinţă Protejată Venus”, “Grup de Suport Venus” şi “Cabinet de Consiliere Vocaţională Venus”.
Înfiinţarea complexului de servicii este rezultatul semnării acordului de parteneriat între DGASPC şi Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, precum şi a contractului de finanţare prin programul POCU 465/4/4/128038. Participarea DGASPC Maramureş, în calitate de partener, la derularea proiectului, a fost aprobată de CJ Maramureş, în baza unei hotărâri. Tot în baza aceleiaşi hotărâri, a fost aprobată şi contribuţia proprie asigurată de Maramureş, în valoare de 22.963,232 lei, fără TVA, reprezentând 0,045% din valoarea totală a proiectului.
Proiectul are ca obiectiv reducerea numărului de victime ale violenţei domestice prin crearea şi dezvoltarea unei reţele naţionale de 42 de locuinţe protejate, pentru o viaţă independentă a victimelor violenţei domestice, precum şi derularea unor campanii privind prevenirea şi combaterea violenţei domestice.
Complexul de servicii “Locuinţă Protejată Ve­nus” se va înfiinţa în clădirea în care a funcţionat Centrul de Primire în Re­gim de Urgenţă “Copiii străzii” din str. Progresului nr. 17/B, aflată în proprietatea CJ Maramureş, dată în administrarea DGASPC Maramureş. A fost aprobată de asemenea înfiinţarea a 8 posturi pentru personalul care va urma să deservească complexul de servicii (câte un post şef centru, asistent social, consilier juridic, psiholog, consilier vocaţional şi 3 posturi de infirmier). Proiectul se derulează în perioada 2019-2023. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.