Cât timp unitățile de învățământ sunt închise, ISJ Maramureș recomandă realizarea unor lecții on-line

0
182

• se propun acțiuni de igienizare a spațiilor școlare •

În urma hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu COVID-19 a elevilor din învățământul preuniversitar, cursurile sunt suspendate în toate grădinițele, școlile și liceele din țară până în data de 22 martie, cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în caz de nevoie. De această hotărâre sunt afectați toți cei 67.924 de preșcolari și elevi din județul Maramureș.

• înscrierile pentru clasa pregătitoare se pot face online

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Maramureș anunță și faptul că, până în 22 martie, sunt suspendate și toate con­cursurile și olimpiadele școlare, la fel și simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului, programate din 23 martie, acestea urmând a fi reprogramate la un termen care va fi precizat. Totodată, se suspendă și toate activitățile extra­școlare (până la o dată care va fi comunicată ulterior), precum și activitățile din cadrul programului „Școală după școală” care funcționează în unitățile de învățământ de stat sau particulare. „În perioadă de suspendare a cursu­rilor, înscrierile pentru clasa pregătitoare se pot face online, urmând ca validarea lor să se facă în prima săptămână după reluarea cursurilor. Termenul de înscriere va fi prelungit cu o săptămână și, implicit, se va prelungi termenul pentru evaluarea psihosomatică”, subliniază prof. Antoneta Bolchiș, purtător de cuvânt al ISJ Maramureș. Tot până în 22 martie, se suspendă și toate activitățile din proiectele derulate prin fonduri europene în care sunt implicați elevii. „De asemenea, conform hotărârii CNSSU, programele de studii privind schimbul de experiență, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare se suspendă până la data de 31 martie dacă nu au fost începute anterior datei adoptării prezentei hotărâri (nr. 6/09.03.2020)”, adaugă prof. Antoneta Bolchiș, purtător de cuvânt al ISJ Maramureș.

• „directorii unităților de învățământ vor comunica eficient cu părinții prin intermediul diriginților”

Personalul didactic, didactic auxiliar și nedidactic rămâne în activitate în toată această perioadă desfășurând activități specifice în cadrul comisiilor din școală, după un program stabilit de directorii unităților de învățământ. „Pentru a asigura continuitatea actului educațional, se recomandă realizarea unor lecții on-line, utilizarea de resurse educaționale deschise RED validate la nivel de ISJ sau comisii metodice din școală. Se pot folosi orice platforme educaționale validate și funcționale”, arată prof. Antoneta Bolchiș, purtător de cuvânt al ISJ Maramureș. ISJ Maramureș punctează faptul că toate celelalte activități din Calendarul mobilității personalului didactic din învăță­mântul preuniversitar rămân în desfășurare, iar etapele din Metodologia de acordare a gradației de merit personalului din învăță­mântul preuniversitar de stat sesiunea 2020 se desfășoară în continuare. „Directorii unităților de învățământ vor comunica eficient cu părinții prin intermediul diriginților, făcând apel la responsabilizare din partea acestora, privind accesul elevilor în spații publice aglomerate (mall-uri, cluburi, cinema etc.). Recuperarea perioadei de suspendare a cursurilor se va face la propunerea directorului unității de învățământ cu aprobarea Consiliului de Administrație al unității. Se recomandă ca, în această perioadă, la nivelul unităților școlare, să se reia acțiunile de igienizare. Aceste măsuri sunt valabile atât pentru învăță­mân­tul de stat, cât și pentru cel particular”, conchide prof. Antoneta Bolchiș, purtător de cuvânt al ISJ Maramureș. În județul nostru, rețeaua școlară cuprinde 195 de unități de învățământ.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.