Personalul medico-sanitar, în linia întâi a frontului epidemic!

0
35

Într-un comunicat, Federația SANITAS din România face următoarele precizări:
“Preocuparea principală a Federației SANITAS în aceste momente este asigurarea protecţiei personalului medical care intervine în focarele de COVID-19. Cei mai mulți dintre membrii de sindicat sunt, în această perioadă, implicați într-o formă sau alta, în activități de depistare și de contracarare a epidemiei, fie că participă la triajul epidemiologic din punctele de trecere a frontierei, fie că asigură serviciul de permanență în regim de 24/7, prin serviciul de gardă sau chemări de la domiciliu.
Este normal, în calitatea noastră de organizație sindicală, să ne asigurăm că aceștia sunt în mod responsabil delegați să acopere serviciile necesare pe parcursul acestei crize. Când spunem ”mod responsabil”, ne referim la asigurarea unui flux organizat al personalului medical și auxiliar în zonele de risc, la introducerea unor proceduri de lucru coerente și corecte, la asigurarea permanentă a echipamentelor de protecție necesare, la asigurarea timpului de repaus necesar refacerii salariaților și la asigurarea plății corecte a muncii prestate.
Încă de la începutul crizei, Federația SANITAS a transmis Ministerului Sănătății o adresă prin care solicităm clarificări cu privire la măsurile adoptate pentru protecția personalului medical și pentru aplicarea prevederilor legislative în situații de criză, inclusiv a OUG 11/2020.
Considerăm că avem obligația să apărăm drepturile membrilor de sindicat în orice situație, mai ales în situații de criză. Suntem convinși că niciun cadru medical nu își va abandona locul de muncă și va face tot ceea ce este necesar pentru pacienți – victime ale acestei epidemii. Însă, o stare de lucruri excepțională ca aceea pe care o traversăm acum cere o abordare deosebită. În această conjunctură, considerăm inoportune momentul și modul ales de colegii noștri de la Uniunea Sindicală SANITAS București pentru a cere aplicarea legislației salariale existente, deturnând astfel în plan secund discuțiile importante din spațiul public.
Nu am solicitat și nu vom solicita niciodată favoruri sau privilegii pentru personalul din spitale, pe care îl reprezentăm, dar suntem obligați să ne asigurăm în primul rând că autorită­țile fac toate demersurile necesare pentru a asigura protecția sănă­tății acestora .
Facem apel către toți colegii noștri să încerce să își păstreze calmul și echilibrul și să își îndeplinească sarcinile de serviciu cu profesionalism. Solicităm pacienților și aparținătorilor acestora să colaboreze onest cu personalul medico-sanitar, aflat astăzi în linia întâi a frontului epidemic”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.