Corespondență din Italia de la Julia-Sandra Vîrsta • STAȚI ÎN CASĂ!

1
413
Giuseppe Conte
Giuseppe Conte

Acesta este mesajul premierului italian Giuseppe Conte, transmis în direct miercuri seara pe toate canalele de televiziune! Dacă s-a ajuns la această strategie, motive există și încă multe! S-a experimentat carantina totală în cele 14 localități din regiunea Lombardia și s-a constatat că poate funcționa și că trebuie extinsă și la nivel național. Deci, STAȚI ACASĂ, respectați interdicția în interesul tuturor!
Primele zile de carantină totală nu au fost respectate. Și oamenii au continuat să iasă liniștiți! Cine cu măști cine fără măști și fără motive bine întemeiate, doar că au fost opriți la timp de forțele de ordine și treziți la realitate. Nu există „fac ce vreau, nu mă poate comanda nimeni”, pentru că nu trăim în țara lui Papură Vodă! Trebuie să ne schimbăm mentalitatea, să fim mai realiști și mai altruiști! Să ne gîndim la cei dragi de acasă, care sînt cei mai expuși la contaminare pentru că au organismul slabit de ani, de boli așa că, dragii mei români, rămîneți în Italia, în Austria, în Spania, în Anglia, în Germania și pe unde mai sînteți în Europa! Nu fiți egoiști, nu vă gîndiți doar la binele vostru! În Italia și în celelalte țări aveți toate condițiile de asistență sanitară și de hrană pentru voi și familia voastră, nu vă lamentați fără motiv, doar să aveți compasiune din țară!
Fiți responsabili pentru că nimeni nu v-a alungat de acasă cu forța, ați ales voi să aveți o altă țară și un alt serviciu, indiferent dacă mai bun sau nu. Așa că, rămîneți în țara care v-a primit la greu și ajutați-o acum cînd are nevoie de voi! STAȚI ÎN CASĂ, acolo unde vă aflați! Sigur va fi carantină în toată Europa mai devreme sau mai tîrziu și fiți utili familiei voastre, ocupați-vă mai mult de copiii voștri, învățați-i limba strămoșilor noștri pentru că mulți dintre copiii născuți în diversele țări care vă găzduiesc, NU ȘTIU SĂ VORBEASCĂ limba română! De ce? Pentru că vă este rușine că sînteți români? Pentru că astfel vă mințiți că se vor integra mai repede și mai ușor în comunitățile gazdă!
Greșit! Cu cît vor ști mai multe limbi, cu atît vor reuși în viață mai bine! Să nu vă fie rușine că v-ați născut în România, fruntea sus, fiți mîndri, pentru că oriunde vom fi în lume, mai repede sau mai tîrziu, vom dori să ne întoarcem acasă, alături de cei dragi, rămași să ne aștepte în prag…
Roma, 13 martie 2020

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.