Măsuri la relații cu publicul • Serviciul arme, explozivi și substanțe periculoase

0
38

În contextul măsurilor adoptate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu coronavirus, Poliția informează următoarele:
• Începând cu data de 16 martie, activitatea de relații cu publicul la sediul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase se suspendă.
• Pentru activitățile specifice deținătorilor de arme, transmiterea cererilor și/sau a documentelor aferente cererilor se va realiza în format electronic, pe adresa arme@mm.politiaromana.ro, sau prin poștă, la adresa IPJ Maramureș – SAESP, Baia Mare, strada 22 Decembrie, nr. 37. Modele de documente necesare pentru dețină­torii de arme se găsesc pe site-ul inspectoratului mm.politiaromana.ro, secțiunea utile – documente eliberări acte.
• Relații suplimentare se pot obține la tel. 0262207855, în intervalul orar 8-16.
• Soluționarea cererilor și verificările necesare soluționării acestora se vor efectua la o dată ulterioară, ce va fi stabilită în funcție de evoluția situației la nivel teritorial/național.
• Totodată, operatorii economici care produc, introduc, dețin, experimentează, prelucrează, transportă, utilizează sau pun la dispoziție precursori de explozivi vor transmite documentele necesare înștiințării punctului național de contact (Direcția Arme Explozivi și Substanțe Periculoase), pe adresa de e-mail precursori.explozivi@politiaromana.ro sau prin serviciul poștal.
• Registrul numerotat și șnuruit de către operatorul economic, care trebuie înregistrat înainte de utilizare de către Serviciul AESP Maramureș, se va trimite/returna prin intermediul serviciului poștal, la adresa: Baia Mare, strada 22 Decembrie nr. 37.
• Se recomandă persoanelor juridice care organizează cursuri de instruire teoretică și practică în domeniul armelor și al munițiilor amânarea activităților didactice și/sau a susținerii examenelor de absolvire, iar în cazurile în care acest lucru nu este posibil, se recomandă desfășurarea activităților cu diminuarea numărului de participanți simultan la activitățile didactice și respectarea măsurilor de prevenție recomandate.
• Administratorii poligoanelor de tragere vor lua măsuri în scopul limitării temporare a activităților desfășurate, sau acolo unde nu este posibil, limitarea numărului de persoane care participă simultan la activitățile desfășurate în incinta poligonului de tragere și asigurarea materialelor sanitare necesare desfășurării activităților cu risc de răspândire a virusului, în condiții de siguranță (manipularea armamentului, echipamentului de protecție, succesiv, de către mai multe persoane).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.