Probleme cu aprovizionarea la Spitalul Borșa

0
435

În aceste zile, când ne confruntăm cu amenințarea unei pandemii, cel mai de preț lucru pe care îl avem la îndemână este prevenția. USR Maramureș vă recomandă să ascultați recomandările medicilor, să stați pe cât posibil în casă, să evitați deplasările care nu sunt neapărat necesare și să urmați regulile stricte de igienă deja cunoscute.
În condițiile în care noul coronavirus se transmite foarte ușor, și de la o oră la alta apar noi cazuri de îmbolnăviri, este probabil ca spitalele să fie în scurt timp supraaglomerate. De asemenea, în această perioadă spitalele din întreaga lume întâmpină probleme în a se aproviziona cu materialele necesare, din cauza cererii foarte mari de astfel de produse.
La Spitalul de Recuperare Borșa mai există, deocamdată, stocuri de materiale, dar aprovizionarea este dificilă. Așa reiese din răspunsul pe care USR Maramureș l-a primit la cererea de informații publice trimisă acestei instituții medicale.
Astfel, stocul de materiale de care spitalul dispune cuprinde: 1.500 bucăți mănuși chirurgicale, 3.600 mănuși de examinare; 100 bucăți măști; 70 bucăți halate; 690 bucăți botoșei; 38 litri dezinfectanți; 40 litri și 69 kg dezinfectanți pentru suprafețe; 25 litri dezinfectanți aeromicrofloră. Conducerea precizează că toate secțiile s-au aprovizionat conform baremului.
Comenzile din zilele de 10 martie și 14 martie pentru toate aceste produse nu au fost onorate, din cauza crizei de materiale de pe piața de achiziții (lipsă de stocuri la agenții economici din aplicația SICAP).
În spital există doar două aparate de ventilație artificială care pot fi utilizate pentru pacienți.
La nivelul spitalului s-au luat măsuri pentru protejarea personalului în fața virusului Covid -19, conform metodologiei oficiale, și toți angajații au fost instruiți în acest sens.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.