Program special la Poștă

0
26

Începând cu data de 17 martie, până în data de 1 aprilie 2020, programul de lucru al tuturor oficiilor poștale va fi în intervalul orar 10 – 18. Totodată, începând cu sâmbătă, 21 martie, activitatea tuturor oficiilor poștale se va suspenda în perioada weekendului, până în data de 1 aprilie, cu posibilitate de prelungire, în func­ție de situație. Compania va reanaliza periodic măsurile și termenele impuse, în funcție de evoluția situației COVID-19.

Acces limitat de persoane la Poștă

Pentru a scurta timpul de așteptare la ghișeele poștale, compania recomandă tuturor clienților accesarea serviciului online MyAWB, disponibil pe website-ul Poștei Române, care le va permite completarea rapidă a formularelor necesare, prin mijloace electronice (telefon, tabletă, laptop etc). În acest fel, clienții se pot prezenta la ghișeele poștale cu formularele precompletate anterior pe care le pot accesa de la adresa www.posta-romana.ro, secțiunea „Completează formulare”, de unde pot imprima și confirmări de primire și mandate poștale. Mai mult, Poșta Română face apel la clienți să folosească metoda de plată cu cardul bancar, de câte ori au posibilitatea, în oficiile poștale dotate cu POS-uri pentru a evita manevrarea bancnotelor.
Totodată, pentru a evita aglomerarea subunităților poștale, în incinta acestora se va permite accesul concomitent al unui număr limitat de persoane. Astfel, pe ușa oficiilor poștale au apărut anunțuri conform cărora în interiorul unei subuni­tă­ții poștale să nu se afle mai mult de două persoane la ghișeu, în timp ce restul clienților sunt rugați să aștepte în afara oficiului poștal. De asemenea, potrivit măsurilor de prevenire și limitare a eventualei răspândiri a virusului COVID-19 transmise de către Ministerul Sănătății, distanța dintre persoane trebuie limitată la 2 metri.

Instrumente de scris, aduse de acasă

Tot în sensul prevenirii răspândirii COVID-19, clienții vor fi rugați să folosească instrumente de scris proprii pentru semnarea documentelor. Dacă există cazuri în care clienții nu dispun de așa ceva, li se vor pune la dispoziție de către angajații Poștei Române, după care acestea vor fi dezinfectate.
Toate subunitățile poștale sunt sau vor fi dotate cu săpun, dezinfectanți de mâini și suprafețe, măști și mănuși, stocurile necesare urmând să fie reîmprospătate periodic, iar salariații vor fi instruiți de către directorii de Oficii Județene de Poștă cu privire la modalitatea de utilizare a acestora și aplicarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Dezinfectantul de mâini va fi pus și la dispoziția clienților companiei, în toate oficiile poștale, iar suprafețele de lucru se vor igieniza cu dezinfectant de suprafețe, o dată la 2 ore sau la nevoie.

Poștași, instruiți pentru prevenirea răspândirii coronavirusului

Pe lângă măști și mănuși, factorii poștali care distribuie trimiterile și prestațiile sociale beneficiarilor aflați în izolare la domiciliu vor fi dotați și cu ochelari de protecție, mașina cu care se face distribuire fiind dotată totodată și cu un dezinfectant de mâini pe bază de alcool. Factorii poștali vor încerca să contacteze telefonic (în măsura în care există un număr de contact) beneficiarii cărora urmează să le fie distribuite prestațiile sociale, informându-i despre ora aproximativă la care distribuirea va avea loc.
Factorii poștali au fost instruiți să păstreze distanța de 2 metri față de persoanele izolate cărora urmează să li se distribuie prestațiile sociale. Aceștia nu vor intra în locuința clienților, distribuirea realizându-se la ușă/poartă. Clienții sunt rugați să utilizeze instrumentele proprii de scris.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.