A început programul „Rabla Clasic”

0
29

Programul „Rabla Clasic” pentru anul 2020 a demarat marți, 17 martie, prin intermediul Administrației Fondului pentru Mediu, cu un buget de 405 milioane lei, cel mai mare de la implementarea programului. Se estimează că vor exista 60.000 de beneficiari, cel mai mare număr din ultimii 15 ani.
Valoarea primei de casare rămâne 6.500 lei (1.350 euro). Această primă poate să se majoreze cu încă 1.000 lei, dacă mașina pe care o alege beneficiarul are pragul de emisii de 96 grame de CO2 per kilometru.
Programul „Rabla Clasic” 2020 are un eco-bonus de 1.000 lei pentru achiziționarea unei mașini cu sistem GPL sau GNC, ecobonus care se poate adăuga la cei 6.500 lei. De asemenea, eco-bonusul pentru mașinile hibride convenționale (cele care nu se încarcă la priză) a fost majorat de la 1.700 la 2.500 lei.
Persoanele care doresc să beneficieze de programul „Rabla Clasic” trebuie să parcurgă următoarele etape:
• să obțină de la dea­leri cererea de înscriere în program, document care are valabilitate de până la 120 de zile
• beneficiarul trebuie să caseze autovehiculul vechi, în 30 de zile de la obținerea cererii
• să încheie formalită­țile de achiziție a mașinii în cele 90 de zile rămase. Programul „Rabla Moto”, introdus în premieră în acest an, oferă o primă de casare a motocicletelor vechi de 3.500 lei.
Având în vedere situația de criză provocată de coronavirus, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a solicitat Administrației Fondului pentru Mediu să modifice procedurile programului „Rabla Clasic” 2020, astfel încât prezența fizică a beneficiarului la sediul dealer-u­lui să nu mai fie necesară.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.