Minerale din Maramureş la Tulcea

0
25

La Tulcea a avut loc la începutul acestei luni vernisajul expoziției naționale itinerante ”Minerale și asociații minerale din România”.
„Suntem deja la a cincea locație (după Baia Mare, București, Cluj-Napoca și Galați) și, fapt îmbucurător, avem deja promisiuni de găzduire și în alte orașe mari ale patriei. Proiectul, inițial finanțat de AFCN, iată că are sustenabilitate și recunoaștere națională; scopul prin­cipal și anume acela al popularizării premierelor mineralogice româ­nești este din ce în ce mai bine perceput și însușit de publicul vizitator”, spun oficialii Mu­zeului Judeţean de Mineralogie „Victor Gorduza” din Baia Mare.
Rod al colaborării dintre instituția muzeală și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” din Tulcea, expoziția se dorește o atracție culturală inedită în efervescentul mediu cultural tulcean. Dispunând de un mediu expozițional de excepție, într-o clădire de patrimoniu, recent și cu eforturi deosebite recondiționată, Casa Avramide, în plin centru al urbei, piesele mineralogice expuse spun povestea bogăției deosebite a spațiului geologic românesc. “Așadar, dacă sunteți din Tulcea sau doar în trecere prin oraș, nu ezitați să vizitați expoziția – eveniment, deschisă la Casa Avramide și care va funcționa până la 3 iunie 2020. Suntem siguri că nu veți regreta”, este invitaţia lansată de organizatori.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.