Ministrul Mediului – atacuri la adresa SMID

0
276

Cu aproximativ o săptămână în urmă, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a făcut o vizită politică în județul Maramureș, lansând atacuri nefondate la adresa administrației județene.
Președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, a arătat că trece peste lipsa de curtoazie a ministrului, care nu a anunțat conducerea județeană că se află în Maramureș, însă faptul că demnitarul a intrat într-un șantier al Consiliului Județean, fără o informare prealabilă și alături de persoane private, acesta este un lucru destul de grav.
„Înțeleg că vizita ministrului a fost una politică și tot ce a făcut a fost să lanseze atacuri la adresa administrației județene și la adresa proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor” (SMID). A spus că este un proiect eșuat de la început, că studiile au fost greșite și nu pot să-l contrazic. I-am pregătit ministrului Alexe o scrisoare de 10 pagini, în care îi explicam fiecare etapă a acestui proiect. Și am arătat că amplasamentul, elaborarea studiului de fezabilitate și multe alte acțiuni au fost realizate în 2010-2012, când la conducerea județului era colegul său de partid, Mircea Man, deci tot ce consideră ministrul Costel Alexe că nu s-a făcut bine, îi poate reproșa celui care a condus Consiliul Județean în perioada respectivă. Următoarele lucruri reproșate au fost realizate între 2012-2016, când la conducerea CJ s-a aflat un alt coleg al ministrului, Zamfir Ciceu. Eu înțeleg supărările ministrului Alexe”, a precizat șeful administrației județene, care a mai reamintit faptul că SMID este un proiect de 50 de milioane de euro și are două componente. Partea de colectare deșeuri este funcțională 100%, existând 3 operatori, unul în sudul județului și doi, în nord. „Colectăm deșeuri pe fracții în fiecare comunitate și distribuim pubele. Procedurile sunt finalizate și operatorii își fac treaba. În ceea ce privește stațiile de transfer, acestea sunt finalizate iar rampele de deșeuri neconforme au fost închise, CJ investind milioane de euro în acest proiect. Doar la Fărcașa proiectul nu a fost încă terminat, deși este realizat și aici în proporție de peste 80%, urmând să fie terminată celula de depozitare”. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.