APIA previne COVID-19

0
49

Având în vedere declanșarea stării de urgență, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a restricționat accesul vizitatorilor de orice fel la toate sediile sale. Activitatea de relații cu publicul se desfășoară online prin intermediul adreselor de e-mail, telefonic sau prin servicii de poștă/curierat, iar datele de contact se regăsesc pe site-ul www.apia.org.ro. În acest moment, sunt suspendate: activitatea de vizare a carnetelor de rentier agricol, pe perioada 12 martie – 4 mai 2020; activitatea de primire a cererilor unice de plată, pe perioada 16 martie – 6 aprilie 2020; controalele la fața locului, până la data de 31 martie 2020.
A fost prelungită perioada de depunere a cererilor de sprijin în cadrul sesiunii nr. 4 aferentă submăsurii 8.1 „Împădurirea și crearea de suprafețe împădurite” și sesiunii nr. 3 aferentă submăsurii 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020. S-a prelungit perioada de depunere a cererilor de plată pentru submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, sesiunile 1, 2 și 3 și submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, sesiunile 1 și 2, similar cu prelungirea perioadei de depunere a cererii unice de plată pentru anul 2020. S-a prelungit perioada de depunere a deconturilor justificative aferente trimestrului I pentru beneficiarii Măsurii 14 „Bunăstarea animalelor” cu o lună, respectiv până la data de 31.05.2020. S-a suspendat efectuarea controalelor pe teren pentru anexa 17 B sau alte tipuri de controale, ca urmare a unor sesizări, reclamații, controale specifice măsurilor de agromediu, acolo unde se impune prezența fermierului. S-a suspendat deplasarea în teren a consilierilor Direcției Antifraudă Control Intern și a auditorilor APIA.
Documentele privind schemele de sprijin cuplat în sector vegetal 2019 se vor depune la sediul APIA Maramureș, la intrarea în instituție, și vor fi ridicate de către funcționarii implicați. Activitatea de eliberare a adeverințelor privind finanțarea capitalului de lucru pentru desfășurarea activităților curente de către beneficiarii Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor pachet a) și pachet b) anul de angajament 2020 se va realiza în condițiile date, conform solicitări lor, funcționarii implicați vor prelua solicitările și vor preda adeverințele la intrarea în instituție. Ne-a informat Ioan Florin Urs, directorul APIA Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.