Activitate suspendată la Serviciul Rutier

0
168

– informaţii furnizate de comisar şef Dorin GHERMAN –
În contextul măsurilor dispuse prin Decretul Președintelui României nr. 195/2020, privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, prin Ordonanța Militară a Ministerului Afacerilor Interne nr. 3/24.03.2020, privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19 şi a măsurilor adoptate de CNSSU pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus, Serviciul Rutier informează că activitatea ce implică relația cu publicul se suspendă pe perioada stării de urgenţă.
În consecinţă, trebuie să aveți în vedere următoarele aspecte:
• petițiile, cererile de validare a permiselor de conducere ale căror perioade de suspendare au expirat, cererile pentru avizarea efectuării lucrărilor care implică închiderea şi/sau crearea de restricţii pentru circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor şi/sau a pietonilor şi cererile privind acordarea avizului Poliţiei Rutiere pentru amenajarea accesului rutier la drumul public a obiectivelor social-economice vor fi depuse exclusiv prin mijloacele ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
• cererile privind istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice se vor depune exclusiv prin mijloacele ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail, urmând ca, în termen de 15 zile de la data înregistrării, documentul să fie comunicat la domiciliul sau reședința titularului permisului de conducere.
În cazul prelungirii dreptului de a conduce, conform prevederilor art. 111, alin. 6, din OUG nr. 195/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, veți proceda după cum urmează:
– pentru dosarele penale aflate pe rolul instanțelor de judecată, potrivit Hotărârii Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru Judecători, nr. 417/2020, pe durata stării de urgență cererile având ca obiect prelungirea dreptului de circulație nu se soluționează, fiind aplicabile dispozițiile art. 14 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020
– pentru dosarele care se află în supravegherea unităților de parchet, se va solicita în prealabil parchetului prelungirea dreptului de a conduce, iar ulterior, în măsura soluțio­nării favorabile, titularul permisului de conducere va adresa o cerere de efectuare a mențiunilor corespunzătoare în bazele de date prin orice mijloace ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, respectiv: servicii poștale/servicii de curierat rapid/fax/e-mail.
• În situația depunerii de plângeri contravenționale, veți transmite dovada înregistrării acestora prin mijloacele mai sus menţionate.
Toate cererile transmise vor fi însoțite obligatoriu de o copie a documentului de identitate.
• Activitatea de verificare a cunoașterii regulilor de circulație este suspendată pe perioada stării de urgenţă.
• Stadiul procesării petiţiilor/cererilor dvs. poate fi verificat la tel. 0262211107, de luni până joi, în intervalul orar 9-15, vineri 9-13.
Date de contact: Serviciul Rutier Maramureş, Baia Mare, str. Tineretului nr. 10, cod poştal 430161, e-mail: oug41.2016.sr@ mm.politiaromana.ro, fax. 0262215.200.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.