Pensiunile din Ocna Șugatag, goale!

0
30

În stațiunea balneoclimaterică Ocna Șugatag bate vântul și e…pustiu. Asta din cauza pandemiei care a afectat întreaga lume. Astfel, după ce în ultimii ani stațiunea a fost una dintre cele mai populate la nivel de județ, acum localitatea parcă e părăsită. Turiștii stau acasă, localnicii la fel, iar pensiunile au rămas fără clienți.
Nimic nu mișcă prin stațiune, după cum spune șeful administrației locale din Ocna Șugatag, lucru nemaivăzut: ”Barurile, terasele, toate sunt închise. Nu e nimeni pe stradă, arată ca o localitate părăsită. Nu mai funcționează nimic. E o catastrofă pe care eu nu am mai prins-o niciodată. Îi deplâng pe toți deținătorii de pensiuni, atât de aici cât și din Breb. Bieții s-au străduit și au investit bani mulți să facă ceva și acum totul e degeaba. Am avut multe pensiuni clasificate, dar acum au rămas mai puține și toți cei care avea rezervări au renunțat la ele”, a precizat Mihai Ivaszuk, primarul din Ocna Șugatag. În sezonul cald peste 10.000 de turiști vin anual în stațiune să se trateze, ea fiind recunoscută pentru beneficiile apei sărate. De asemenea, pentru că interesul turiștilor a fost din ce în ce mai mare, în ultimii ani s-a investit masiv în pensiuni. Acum nu se știe câte vor rezista după această perioadă de criză. Și administrația locală a accesat fonduri pentru modernizarea infrastructurii rutiere, a rețelelor de utilități, precum și a zonelor publice de relaxare. Acum, cu această pandemie, nu mai putem vorbi decât de măsuri luate pentru protejarea populației și cam atât: ”Primăria este închisă pentru public. Facem serviciul prin rotație, fiecare funcționar vine și stă dacă avem urgențe – de făcut un buletin, spre exemplu. Facem și dezinfecția localității”, a completat primarul.
Staţiunea Ocna Şugatag a primit oficial titulatura de staţiune balneoclimaterică de interes naţional în luna decembrie 2016. Odată cu această titulatură, comuna a avut acces şi la fonduri consistente pentru modernizarea localităţii. Astfel, administraţia locală a câştigat un proiect important pe Programul Operaţional Regional (POR), în cuantum de 5 milioane de euro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.