Protejarea lucrătorilor din agricultură

0
31

Munca în ferme continuă, iar muncitorii trebuie să se ferească de infecția cu coronavirus, să nu intre în contact fizic cu persoane infectate. Boala COVID-19 se poate transmite prin contact direct, strîngere de mînă, tuse, ședere împreună la o distanță mai mică de 2 m pe o durată mai mare de 15 minute, sau indirect, prin atingerea unui obiect care a fost în contact cu persoana infectată (clanță, șervețel).
Salariații din ferme trebuie să-și limiteze contactele directe, în vederea reducerii riscului de îmbolnăvire, cu menținerea nivelului activită­ții curente, prin stabilirea unui program de lucru diferențiat. Limitarea deplasărilor pentru aprovizionarea cu semințe, îngră­șă­minte și motorină, cu excepția ieșirilor în cîmp pentru arat, discuit, semănat… Igienizarea spațiilor din fermă și a utilajelor. Asigurarea de măști de protecție și substanțe dezinfectante.
Vor fi evitate contactele între lucrători (salariați sau zilieri), inclusiv în vestiare sau în spațiile de luat masa, astfel ca oamenii să nu se intersecteze. Accesul străinilor în fermă trebuie limitat la maximum. Informații de la Direcția Agricolă Maramureș.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.