Teste rapide pentru depistarea COVID-19 în Maramureș

0
203

450.000 de lei este suma alocată de către Consiliul Județean Maramureș din bugetul propriu, pentru achiziția platformei integrate de biologie moleculară care va fi instalată în Laboratrul de Analize Medicale a Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare.
Președintele CJ Maramureș, Gabriel Zetea, a vizitat Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, unde, alături de managerul acestei unități medicale, Ludovica Rusu, a inspectat lucrările de amenajare a spațiului destinat noului aparat Real Time PCR care poate fi folosit pentru depistarea coronavirusului COVID-19 și care va permite o procesare a peste 300 de teste pe zi.
Președintele CJ Maramureș a declarat: „În Romania se testează doar persoanele care prezintă simptome specifice infectării cu coronavirus, o poziție contrară Organizației Mondiale a Să­nă­tății, care spune: „Testați, testați, testați”. Acest aparat însă este vital pentru ca medicii să testeze un procent cat mai mare din populația județului, chiar dacă acest lucru va presupune resurse financiare suplimentare pentru achiziționarea kit-urilor de testare. Sperăm că de săptămana viitoare Maramureșul să fie pe harta județelor unde se fac testările biologice moleculare pentru depistarea infecțiilor cu COVID-19”. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.