Tur virtual la Muzeul Național de Istorie

0
47

Muzeul Național de Istorie a României permite vizitarea online a unora dintre expozițiile organizate la sediul instituției, a anunțat Ministerul Culturii. Astfel, pot fi vizitate expozițiile: Muzeul Virtual – http://www.muzeulvirtual.ro – prezentarea în format digital a tuturor expozițiilor temporare organizate la sediul instituției; Imago Romaniae – http://imagoromaniae.ro/ – imagini istorice ale spațiului românesc începând cu perioada Evului Mediu și până în anul 1947.
Mai sunt disponibile pentru publicul virtual, expozițiile: Capodopere 2019 – http://www.capodopere20l9.ro/ – prezentare micromonografică a unor piese de o valoare excepțională din colecțiile MNIR; Marele Război -https://www.marelerazboi.rol – documentele și imaginile legate de participarea României la Primul Război Mondial păstrate în colecțiile MNIR și ale altor muzee; Comunismul în România https://www.comunismulinromania.rol – documente esențiale și ima­gini legate de istoria României între anii 1947-1989.
Una dintre expozițiile de referință la care vizitatorii pot avea acces online este Muzeul Virtual al Unirii – https://www.mvu.ro/. O prezentare a unei importante colecții, aceasta cuprinde ziare, scrisori, studii, documente, jurnale, hărți, fotografii cu diferite personalități notabile și obiecte care au aparținut acestora, mărturii și informații referitoare la acțiunile care au condus la formarea statului unitar modern român. Sunt accesibile 14 tururi virtuale (modele 3D) ale expozițiilor temporare organizate de Muzeul Național de Istorie, începând cu anul 2013.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.