Concurs de proiecte de cercetare medicală

0
27

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează un concurs de proiecte de cercetare medicală pentru studiul noului virus SARS COV 2.
Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României lansează un concurs de proiecte de cercetare medicală, pentru studiul noului virus SARS COV 2 și pentru încetinirea răspândirii maladiei COVID-19.
Sunt invitați să participe cercetători, medici și biologi români, implicați în proiecte individuale de cercetare științifică sau în cadrul unor institute de cercetare medicală, care au ca scop combaterea epidemiei de Coronavirus.
Perioada deschisă pen­tru apel este 1 aprilie – 15 mai 2020.
Senatul Științific va susține elaborarea, implementarea și dezvoltarea proiectului de cercetare științifică medicală, printr-un parteneriat pe termen lung cu autorul proiectului câștigător. Proiectele selectate vor fi evaluate de către o echipă transdisciplinară, formată din specialiști în epidemiologie, boli infecțioase, biotehnologie.
Proiectele de cercetare pot avea aplicabilitate în diagnosticul rapid, prin teste de detecție virală, studii de laborator referitoare la transmiterea umană și transmiterea în mediu a SARS-CoV-2, noi compartimente de replicare virală, terapie țintită, management epidemiologic și mijloace de gestionare a răspândirii.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.