În Borșa • Un incendiu a distrus 9 autovehicule

0
57

Joi noaptea, în jurul orei 01.30, o patrulă de ordine și siguranță publică din Borșa, care efectua activități de patrulare pe strada Libertății, a observat că a izbucnit un incendiu în incinta unei societăți comerciale și a solicitat intervenția pompierilor.
Pompierii au localizat și lichidat incendiul, stabilind cauza probabilă de producere ca fiind folosirea intenționată a unei surse de aprindere. În urma incendiului nicio persoană nu a fost rănită, însă au fost distruse 9 autovehicule.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de distrugere și s-a constituit echipă complexă de cercetare care sub coordonarea procurorului desfășoară activități specifice în vederea identificării autorilor și luării măsurilor legale.

Aproape 1.000 societăți comerciale și persoane fizice verificate

În perioada 16 martie – 2 aprilie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au efectuat controale la aproape 1.000 societăți comerciale și persoane fizice.
În urma controalelor, la 785 societăți comerciale și 184 persoane fizice s-au aplicat 108 sanc­țiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 435.000 lei. Dintre acestea, 3 sancțiuni au fost aplicate pe linia OUG 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, constatându-se că, în principiu agenții economici de pe raza județului nostru respectă reglementările privind instituirea stării de urgență. Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru abateri privind obligativitatea agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și pentru încălcări ale prevederilor legii privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.
În cadrul activităților desfășurate, au fost confiscate produse în valoare de aproximativ 18.000 lei (inclusiv măști chirurgicale și recipiente cu soluție pentru dezinfectare pentru care nu au putut fi prezentate documente legale) și au fost ridicate diferite sume de bani, în valoare de 25.332 lei. Totodată, au fost constatate 3 infracțiuni de contrabandă, fiind întocmite dosare penale.

Bărbat din Călărași, bănuit de înșelăciune

În luna martie, administratorul unei societăți comerciale a sesizat poliția că a comandat mai multe măști chirurgicale de pe un site, iar când coletul a sosit și l-a desfăcut, a constatat că a primit mai multe suluri de hârtie igienică, constatând astfel că a fost înșelat, iar societății i-a fost cauzat un prejudiciu de peste 2.600 lei.
În urma sesizării, polițiștii serviciului de investigații criminale din cadrul IPJ Maramureș au întocmit dosar penal iar în verificărilor, bănuit de comiterea faptei este un tânăr, de 30 de ani, din Călărași.
Poliția continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale a acestuia.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.