Marius Botea, 50 de ani!

0
255

Marius Botea, antrenorul echipei de volei Ştiinţa Explorări şi, totodată, fost jucător al grupării băimărene, a împlinit 50 de ani. 50 de ani dedicaţi voleiului, atât ca jucător, cât şi ca antrenor, performanţele sale identificându-se cu actualul club pe care-l pregăteşte.
Din postura de jucător, Marius Botea a devenit campion naţional în 1993, „U” Explorări fiind la acea vreme prima campioană din provincie, iar doi ani mai târziu au fost cucerite medaliile de bronz. La finalul carierei de jucător, Marius Botea nu a abandonat acest sport şi a început cariera de tehnician. Şi unde altundeva, dacă nu la Ştiinţa Explorări Baia Mare. Mai exact din 2004. De 16 ani. Perioadă în care a cunoscut şi din cupa victoriei, dar şi din cea a dezamăgirilor. Dezamăgiri venite pe fondul problemelor financiare ale clubului, aspect asupra căruia nu vom insista. Ca performanţe, Marius Botea se poate mândri cu un titlu de vicecampion naţional (2011), precum şi cu trei locuri 4 (2006, 2013 şi 2016). În Cupa României, tehnicianul Marius Botea a disputat două finale, în 2010 şi 2016. Trei locuri fruntaşe a avut şi în Cupa Balcanică, un loc 2 şi două locuri 3 (2008, 2010 şi 2012). Anul 2008 i-a adus o promovare, fiind numit tehnicianul naţionalei României de seniori.
Ca om, Marius Botea a arătat tot timpul că modes­tia şi respectul îl caracterizează, aspecte esenţiale în viaţă, de care nu s-a dezis în niciun moment. Şi suntem convinşi că nu se va dezice nici de acum încolo, Marius Botea având o relaţie de colaborare excelentă cu oamenii din jurul lui, în special cu presa. Acum, la ceas aniversar, îi dorim multă sănătate, realizări personale şi profesionale şi împlinirea tuturor dorinţelor. La mulţi ani fericiţi, Marius Botea!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.