APIA reia campania 2020

0
44

Din 6 aprilie, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) primește cereri unice de plată aferente campaniei 2020, dar nu direct, ci prin utilizarea aplicației IPA online, a mijloacelor electronice de comunicații și a sistemului IACS.
Astfel, documentele care se prezintă la depunerea cererii unice de plată (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit la APIA, de către fermier, prin mijloace electronice. Documentele care dovedesc că terenul agricol se află la dispoziția solicitanților (adeverințele de la registrul agricol) se obțin de la primării, prin solicitare online, făcută de către APIA.
Documentele specifice schemelor de plată pentru sectorul zootehnic (inclusiv Pachetul 8 din Măsura10) se transmit la APIA prin mijloace electronice, de către fermier, de către Oficiile județene pentru Zootehnie sau de către medicii veterinari.
În ceea ce privește ajutorul de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, formularul cererii de plată va fi transmis către fermieri, prin mijloace electronice, de către funcționarii centrelor județene ale APIA.
Pentru informații detaliate, fermierii pot să acceseze www.apia.org.ro.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.