Lucrări de întreținere pe cursurile de apă

0
47

Angajații din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Maramureș desfășoară o serie de lucrări pentru întreținerea cursurilor de apă. În acest moment, execută lucrări de întreținere a digurilor de pe râurile Tisa și Iza, la Sighetu Marmației, pe râul Iza în localitățile Oncești și Nănești, pe râurile Lăpuş şi Dobric la Târgu Lăpuș și pe râul Lăpuş, între Remetea Chioarului și Lăpușel. În luna martie 2020, s-a executat lucrarea de decolmatare a albiei Văii Mari, în localitatea Cicârlău, în parteneriat cu primăria.
Sunt prevăzute lucrări de întreținere a digurilor pe cursurile de apă Tisa, la Remeți și Teceu, Iza în localităţile Bârsana, Rozavlea, Bogdan Vodă, pe râul Vişeu, între localităţile Vişeu de Sus și Valea Vișeului, pe râul Lăpuș la Târgu Lăpuș și digul Dobric la Târgu Lăpuș.
În cursul anului 2019, s-au executat lucrări de decolmatare în vederea asigurării secţiunii de scurgere şi lucrări de întreţinere şi reparaţii la lucrările hidrotehnice pe râul Rona și râul Iza la Sighetu Marmației, râul Lăpuș la Rogoz, Băiuț și Șomcuta Mare, râul Bârsău în Șomcuta Mare, Valea Mare și râul Ilba în Cicârlău, râul Slătioara în Slătioara, Valea Rotunda și Valea Șatra în Cupșeni, râul Săsar în Baia Sprie, Valea Iadăra în Mireșu Mare, râul Suciu în Groșii Ţibleșului, Valea Bloaja în Copalnic Mănăștur, râul Cosău în Budești, râul Ruscova în Ruscova și Poienile de sub Munte și la Acumularea Berdu.
Totodată, au fost executate lucrări de reparații la Acumularea Strâmtori-Firiza, sediul din Baia Mare al SGA Maramureș, sediul formației Vișeu, cantonul Sălsig, precum și la stațiile hidrometrice Mara, Ulmeni, Răzoare, Firiza și Suciu de Sus.
SGA Maramureș vizează gestionarea calitativă și cantitativă a resurselor de apă, incluzând întreținerea albiilor și malurilor, decolmatări, reprofilări de albii, toaletarea arborilor, întreţinerea lucrărilor, apărarea împotriva inundaţiilor prin completări de terasamente, cosirea vegetației și degajarea terenurilor de vegetația nedorită.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.