Noi prevederi privind șomajul tehnic

0
36

Ministerul Muncii pregătește noi prevederi privind acordarea ajutorului pentru șomajul tehnic. Acum este în lucru un nou act normativ.
Ministrul muncii, Violeta Alexandru, spune că a discutat mult cu băncile pentru a rezolva situația celor care au PFA și doar cont personal. Ajutorul nu poate fi trimis pe cont personal. „Cei care au PFA cu activitate afectată de criză și doar cont personal al celui care conduce vor putea comunica exclusiv electronic cu băncile ai căror clienți sunt pentru a le deschide și unul pentru PFA. Nu putem trimite bani publici în conturi personale. Mulțumesc băncilor care au fost receptive”, a scris ministrul pe contul său de Facebook.
Aceasta a mai spus că a primit și integrat în noua propunere pentru Guvern clarificările de la Ministerul Justiției pentru a putea acorda sprijin și avocaților a căror activitate a fost afectată. Se va declara pe proprie răspundere.
Ministrul muncii a mai precizat că se gândește și la alte măsuri și va relua seria consultărilor pentru a valida propunerile. Ministerul Muncii are o estimare de un milion de persoane care ar putea fi beneficiare ale ajutorului pentru șomajul tehnic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.