16 sancțiuni contravenționale în sumă de 44.000 lei

0
23

Miercuri, 8 aprilie, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au verificat 59 de societăți comerciale și 27 persoane fizice care desfășoară activități în Baia Mare și Sighetu Marmației, în domeniul comerțului cu produse alimentare și nealimentare.
Neregulile constatate au impus aplicarea a 16 sancțiuni contravenționale însumând 44.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea sumei de 902 lei în numerar.

În Ulmeni
Contrabandă cu țigări

Miercuri, polițiștii din Ulmeni, au observat că, un autoturism care se deplasa dinspre Mireșu Mare, a oprit la o distanță de aproximativ 200 metri de locul unde se afla filtrul poliției, a întors și a plecat în sens opus.
Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei poliției.
Conducătorul auto a oprit, iar polițiștii au constatat că în autoturism se aflau doi tineri. La volan, unul de 35 de ani, însoțit de un altul, de 22 de ani, ambii din Baia Mare.
În urma verificării autovehiculului, în portbagaj polițiștii au găsit 800 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare totală de 9.600 lei.
Țigările, au fost confiscate, iar în cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Bănuiți de comiterea unor furturi

Polițiștii din Strâmtura au identificat două persoane bănuite de comiterea infracțiunii de furt calificat, din două imobile situate pe raza comunei.
Este vorba despre un bărbat și despre o femeie, ambii în vârstă de 37 de ani.
În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză au pătruns în două imobile nelocuite, de unde au sustras alcool, unelte electrice și lemne. Valoarea prejudiciului declarat a fost de 2.300 lei. O parte din bunurile sustrase au fost recuperate și predate părții vătămate.
În urma activităților de documentare, polițiștii au stabilit că cei doi sunt bănuiți și de comiterea altor furturi.

În Sighetu Marmației
Prins și reținut după furtul unui telefon

Miercuri, la ora 14.12, polițiștii sigheteni au fost sesizați, de către o femeie, de 32 de ani, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la intersecția străzilor Constructorului cu Mihai Eminescu, un tânăr i-a furat din mână telefonul mobil.
În urma verificărilor și pe baza semnalmentelor oferite de victimă, polițiștii au identificat, în scurt timp, un tânăr, de 28 de ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei, reușind recuperarea prejudiciului și restituirea telefonului părții vătămate.
Cercetările polițiștilor au stabilit că tânărul ar fi comis și alte fapte, inclusiv o tâlhărie în luna august a anului trecut.
În consecință, s-a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.