În Maramureș, 50.000 lei pentru testarea persoanelor carantinate

0
86

Consilierii județeni au stabilit ca toate persoanele aflate în carantină în județul Maramureș să fie testate, prin efectuarea de teste rapide – serologice, pentru evaluarea riscului epidemiologic de infectare cu noul coronavirus, imediat după efectuarea termenului minim de 14 zile de carantinare.
Această măsură este luată întrucât multe persoane refuză să se întoarcă în familia lor, de teama unei potențiale infecții cu noul coronavirus.
În timpul carantinei se respectă protocoalele naționale, care prevăd că nu se testează decât persoanele care prezintă simp­tome de îmbolnăvire.
Testarea serologică este diferită de cea care se face prin aparate de testare Real Time PCR, dar aceasta poate să indice dacă virusul a fost sau nu prezent în organismul persoanei testate.
În cazul rezultatelor pozitive, se va proceda și la testarea biologică moleculară. Pentru punerea în aplicare a acestei măsuri, CJ Maramureș va asigura fondurile necesare achiziționării testelor rapide în sumă de 50.000 lei. Testarea se va face în centrele de carantină, cu ajutorul partenerilor: Crucea Roșie și Serviciul de Ajutor Maltez – Sucursala Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.