Un grup de ONG-uri din Baia Mare a lansat „Bine Maramureș”, un proiect de conectare a forțelor din județ

0
108

Câțiva reprezentanți ai ONG-urilor din Baia Mare s-au mobilizat exemplar în această criză generată de pandemia de coronavirus punând bazele unui binevenit proiect de concentrare a inițiativelor de sprijin, a resurselor și a nevoilor comunitare din județul Maramureș pentru o ges­tionare eficientă și integrată a situației. Grupul „Bine Maramureș” invită, astfel, la conectarea tuturor forțelor instituționale, medicale, economice, universitare, bisericești, non-guvernamentale și comunitare din județ în acest proiect comun.
În acest sens, este deja activă o platformă online, al cărei scop este centralizarea atât a nevoilor spitalelor, ale cadrelor medicale și ale comunităților din județ, cât și a tuturor acțiunilor de strângere de fonduri și inițiative de voluntariat.

• ONG-iștii au sprijinul Prefecturii Mara­mureș, al Consiliului Județean Maramureș și al Primăriei Municipiului Baia Mare

Reporter: Care este scopul proiectului „Bine Maramureș” și cine sunt inițiatorii lui?
Grup „Bine Maramureș”: „Bine Maramureș” este un proiect de centralizare a inițiativelor de sprijin, a resurselor și a nevoilor comunitare din județul Maramureș pentru o gestionare eficientă și integrată a situației legată de pandemia de COVID-19. Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că am observat numeroasele inițiative de implicare #antiCOVID-19 din județul nostru și ne-am dat seama că ar fi foarte util să existe o platformă unde să fie centralizate toate aceste strângeri de fonduri, dar și alte acțiuni în derulare pentru ca toți cei care doresc să se implice să poată avea o privire de ansamblu mai clară și eficientă. Echipa din spatele proiectului a pornit inițial de la câțiva reprezentanți ai unor ONG-uri din Baia Mare – Diana Sabo, Asociația DEIS, Loredana Hurley, Asociația SENS, Izabella KisKasza, Beard Brothers Baia Mare, Alina Pop, Federația YMCA România, Daniel Orza, FONT Maramureș, Brian Cristian, membru „Bine Maramureș”, cu sprijinul Prefecturii Maramureș, al Consiliului Județean Maramureș și al Primăriei Municipiului Baia Mare. Ne dorim, însă, ca acest proiect să fie un parteneriat comunitar din care să facă parte instituțiile, ONG-urile, mediul de afaceri, oamenii din comunitate. Așa că invităm alături de noi pe toți cei care doresc să se implice activ în situația creată de pandemia de COVID-19.
R.: Deja este activă și o platformă online a proiectului. Ce rol are aceasta?
G.B.M.: Prin platforma www.binemaramures.ro ne propunem să centralizăm atât nevoile spitalelor, ale cadrelor medicale și alte nevoi ale comunităților din județul Maramureș, cât și toate acțiunile de strângere de fonduri și inițiative de voluntariat, pentru eficientizarea direcționării eforturilor în funcție de necesitățile și urgențele din județ și pentru o gestionare eficientă și integrată a situației legată de pandemia de COVID-19.

• „Centralizăm nevoile identificate și încercăm să găsim soluții”

R.: Cum funcționează „Bine Maramureș”?
G.B.M.: Strângerile de fonduri și inițiativele active desfășurate de persoane fizice sau juridice din județul Maramureș le încărcăm pe platforma www.binemaramures.ro, le promovăm în comunitate și dăm posibilitatea tuturor celor care vor să se implice, să contribuie într-un mod structurat, acolo unde este necesar. Centralizăm nevoile identificate și transmise de către autoritățile publice, spitale, alte persoane fizice și juridice din Maramureș și încercăm să găsim soluții și să le conectăm cu resursele existente.
R.: În ce fel se pot implica maramureșenii în cadrul inițiativelor mijlocite de proiectul „Bine Maramureș”?
G.B.M.: Pentru cei care au deja o acțiune/inițiativă în derulare: o înregistrăm pe platforma www.binemaramures.ro, o centralizăm împreună cu celelalte inițiative și o corelăm cu nevoile existente, o promovăm în comunitate. Pentru cei care doresc să se implice și nu știu cum anume: puteți să vă promovați prin platformă apelurile de căutare de voluntari pentru diversele cauze pe care le inițiați; puteți să vă informați de pe platformă și să vă implicați ca voluntari în diferite acțiuni din comunitate; puteți să ne sprijiniți cu promovarea acestei inițiative; puteți să ne sugerați orice altceva considerați că poate sprijini eficientizarea acestei inițiative. Toți cei care doresc pot să ne contacteze pe adresa de email binemaramures@gmail.com sau pe pagina de Facebook „Bine Maramureș”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.