În Maramureş • Tehnologie performantă pentru tratarea COVID-19

0
183

În județul nostru va ajunge cu titlu gratuit, un echipament complet de colectare plasmă umană, produs în Germania, care va putea fi folosit timp de 12 luni de către medicii maramureșeni.
Echipamentul de plasmafereză model AURORA, este produs de FreseniusKabi Germania, BesmaxPharma Distribution SRL.
Acest complex medical, pus gratuit la dispoziția Consiliului Județean cu titlu de sponsorizare, va ajuta la colectarea plasmei umane de la pacienții vindecați de COVID-19, care apoi va fi folosită pentru bolnavii infectați cu coronavirusul SARS-CoV2.
Plasma umană astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare, precum și pentru tratarea pacienților critici infectați.
Echipamentul va avea și 1.000 de kituri de colectare plasmă umană, astfel că maramureșenii care au coronavirus vor fi tratați la fel ca bolnavii din China, Israel, Italia, Germania, Franța, Marea Britanie, Elveția, SUA, Coreea de Sud, țări care au implementat cu succes această terapie.
Acest lucru a fost posibil în urma discuțiilor pe care președintele CJ Maramureș, Gabriel ZETEA, le-a purtat cu Hozoc FLORIN, directorul General al Besmax Pharma Distribution.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.