Atenție la ouăle de Paști!

0
53

Pe fiecare ou comercializat prin rețeaua comercială sînt ștanțate 4 cifre și 4 litere.
Prima cifră este cuprinsă între 0 și 3 și reprezintă sistemul de creștere: 0 – ecologic, 1 – în aer liber, 2 – în hale, 3 – în baterii îm­bu­nă­tățite. Urmează două litere ce arată țara de origine (ex. RO – România) și două litere pentru județul în care au fost produse ouăle (ex. MM – Maramureș). Apoi, vin trei cifre cu numărul de ordine al fermei. Pe coaja fiecărui ou, apare data pînă la care este valabil (oul poate fi consumat în cel mult 28 de zile după data ouatului). Există ouă peste 73 g (XL); mari 63-73 g (L); medii 53-63 g (M) și mici, sub 53 g (S). Coaja ouălor trebuie să fie curată. La spargere, gălbenușul nu trebuie să se amestece cu albușul (înseamnă că oul nu-i proaspăt sau n-a fost păstrat la rece. Ne-a informat Sorin Mierlea, președintele asociației InfoCons.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.