Poliţiştii au refuzat „mita”

0
112

În exercitarea profesiei, poliţistul întâlneşte diferite categorii de oameni. Unii, prinşi într-o situaţie nefavorabilă lor, încă mai apelează la diferite metode neprincipiale, în încercarea de a ieşi basma curată. Există, însă, poliţişti care pe lângă profesionalism, determinare şi pasiunea faţă de meserie dau dovadă de integritate şi moralism ireproşabil.
Este şi cazul a doi poliţişti, unul de la Poliţia oraşului Tăuţii Măgherăuş şi altul din Cicârlău care, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au refuzat mita, oferită de un participant la trafic depistat conducând în stare de ebrietate.
Acesta a încercat să le ofere poliţiştilor suma de 200 euro, în scopul soluţionării favorabile a dosarului penal întocmit pe numele său şi restituirii permisului de conducere.
Datorită contribuţiei determinante a celor doi poliţişti în dovedirea infracţiunilor comise, Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş i-a apreciat şi pentru perspicacitatea, buna pregătire profesională şi integritatea de care au dat dovadă.
Agentul şef Groza Gheorghe Florin şi agent principal Deac Alin Constantin au primit mulţumiri scrise din partea conducerii IPJ Maramureş chiar în timp ce se aflau în teren, în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


Pentru ilegalităţi silvice – amenzi de peste 55.000 lei

Poliţiştii maramureşeni au organizat zilele trecute mai multe activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul transportului, depozitării, prelucrării şi comercializării materialului lemnos.
Din data de 10 aprilie, poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu cei din Tăuţii Măgherăuş şi Leordina au efectuat controale în fonduri forestiere şi pe drumurile publice.
În urma acestor activităţi au fost constatate 4 infracţiuni la regimul silvic. În fiecare caz a fost întocmit dosar penal şi sub coordonarea procurorului se continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale şi luării măsurilor legale.
Totodată, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 56.500 lei. Ca măsură complementară s-a dispus confiscarea a 215,12 m.c. material lemnos, cu o valoare totală de peste 65.000 lei.


Peste 60 de agenţi economici verificaţi
– amenzi de peste 50.000 lei –

Marţi, 14 aprilie, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor privind răspândirea COVID-19.
De această dată au fost verificate 35 de societăți comerciale și 30 persoane fizice care desfășoară activităţi comerciale pe raza județului. Neregulile constatate au impus aplicarea a 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 51.500 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea de numerar a su­mei de 1.673 lei.


Prins şi identificat imediat după comiterea unui furt

Marţi, în jurul orei 16, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş, au fost sesizaţi cu privire la faptul că s-a comis un furt din locuinţă, în satul Handalu Ilbei.
Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au identificat apelanta, o femeie, de 43 de ani, care a reclamat faptul că fiului ei i-a fost sustrasă o sumă de bani, dintr-un portofel aflat în locuință.
În urma investigaţiilor, a fost identificat un tânăr, de 23 de ani, din Handalul Ilbei, cercetat în cauză.
O parte din prejudiciul cauzat a fost recuperat şi predat părţii vătămate.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de furt calificat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.