Programul IMM INVEST ROMÂNIA debutează în 17 aprilie

0
240

Portalul www.imminvest.ro, prin care firmele mici și mijlocii afectate de criză pot solicita credite garantate de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, va deveni operațional vineri, 17 aprilie, ora 10.

Pentru plasarea de solicitări pentru creditare, IMM-urile trebuie să parcurgă următoarele etape:
• accesează aplicația disponibilă pe portalul www.imminvest.ro
• completează online datele de identificare
• atașează declarația IMM în format pdf
• solicită unul sau mai multe credite sau linii de credit.

Ulterior, aplicația va genera automat solicitantului un mesaj de confirmare a efectuării înregistrării, iar FNGCIMM, după verificarea informațiilor furnizate de solicitant, va emite acordul de principiu privind eligibilitatea în cadrul programului, și un număr de înregistrare.
Mai departe, FNGCIMM va transmite, online, instituției de credit selectate, documentele înregistrate de IMM, precum și acordul de principiu privind eligibilitatea beneficiarului aplicant.
Instituția de credit va analiza cererea de finanțare și va adopta intern decizia de acordare a creditului, conform solicitării beneficiarului.
Ultima etapă a procesului constă în aprobarea creditului de către instituția de credit și în transmiterea către FNGCIMM a solicitării privind acordarea garanției de stat.
Programul IMM Invest România permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19 să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau a unuia sau mai multor credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM, în numele și în contul statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.
Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.
Detalii privind caracteristicile programului și condițiile de eligibilitate se regăsesc pe site-ul www.fngcimm.ro.
Programul IMM Invest România asigură o finanțare rapidă, fără costuri de finanțare și de garantare, având avantajul garanției statului pentru toate categoriile de credite, dobânda și comisionul de garantare fiind suportate integral de la bugetul de stat, prin Ministerul Finanțelor Publice. Subvenționarea totală a costurilor cu dobânzile și comisioanele se aplică de la data acordării creditului până la 31 martie 2021, cu posibilități de prelungire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.