Sezon peste așteptări

0
130

Sezon peste așteptări și la secția feminină a CS Minaur Baia Mare, gruparea antrenată de Costică Buceschi nelăsându-se mai prejos decât băieții în acest sezon, ocupând tot poziția a treia într-un campionat care încă nu a ajuns la final.
Însă în Liga Florilor MOL este un alt sistem de desfășurare, simplu, cu tur și retur, iar în acest context fiecare punct contează, indiferent de adversar. Fără jucătoare cu nume, dar cu multă muncă, colectivul tehnic al secției feminine a pregătit echipa de asemenea manieră încât fetele au ajuns să se lupte de la egal la egal cu adversari cu bugete mult mai consistente comparativ cu al nostru, de cele mai multe ori unitatea grupului făcând diferența. Fetelor de la Minaur nu le-a fost trasat ca obiectiv podiumul, însă s-au trezit acolo după un parcurs consistent, și ca și în cazul băieților le surâde un loc de cupă europeană. Cu numai patru eșecuri în 19 etape disputate, și doar unul singur acasă, cu CSM București, trupa lui Costică Buceschi este prima echipă după forțele SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. De departe, cel mai notabil rezultat al sezonului a fost egalul de pe terenul tigroaicelor bucureștene, Minaur fiind singura echipă care a smuls punct în capitală.

Luptă cu Gloria Buzău pentru podium

Lupta pentru locul 3 o duce însă cu SCM Gloria Buzău, adversar ce de­ține cu un punct mai puțin, dar cu un avantaj de șase puncte față de locul cinci (Dunărea Brăila). Cum sezonul este în pauză și există premisele să fie compromis dacă starea de urgență impusă va continua, CS Minaur chiar poate visa să încheie sezonul unde se află actualmente, FRH neluând încă nicio decizie în acest sens. În cele șase etape rămase de jucat, băimărencele ar mai avea de întâlnit acasă pe Buzău, campioana Vâlcea și Slatina, iar în deplasare cu Zalău, Slobozia și Brăila. Un program cât se poate de dificil, dar nu de speriat, CS Minaur fiind o echipă mult mai echilibrată în acest sezon în toate compartimentele. Va depinde foarte mult și de cum va fi efectuată pregătirea în momentul când va fi reluată competiția și de timpul avut la dispoziție de antrenori între perioada antrenamentelor și a jocurilor oficiale. Se merge și pe ideea că nu vor mai exista date disponibile pentru terminarea sezonului 2019-2020, iar atunci este foarte probabil ca FRH să ia modelul celorlalte campionate decise în birouri și să spună stop. Pentru CS Minaur Baia Mare ar fi un mare avantaj, locul de cupă europeană fiindu-i asigurat după foarte mulți ani de secetă.

Traseu pozitiv și în Cupa României

Traseu pozitiv și în Cupa României pentru fetele de la CS Minaur, care au fost la un pas să ajungă în Final Four. Nu a fost să fie, băimărencele fiind eliminate de principala contracandidată în Liga Florilor MOL.
Totul a început cu șaisprezecimile cupei, unde Minaur a dat peste echipa de ligă secundă Crișul Chișineu-Criș, liderul seriei D. Meciul s-a derulat în deplasare și gruparea din primul eșalon s-a impus lejer, 27-38. Adversar mai mult decât accesibil și în optimile de finală, sorții decizând ca echipa noastră să aibă parte de un duel cu ultima clasată în Liga Florilor MOL, AHCM Slobozia. În partida desfășurată în fața propriilor suporteri, băimărencele au avut parte de o replică consistentă, descătușarea și calificarea venind în partea secundă a întâlnirii, cu o victorie finală la nouă goluri diferență, 29-20. Parcursul din Cupa României s-a oprit pentru CS Minaur Baia Mare în sferturi, pe terenul lui SCM Gloria Buzău, adversar care a obținut calificarea în finalul disputei și a mers mai departe după succesul cu 23-20.
Chiar dacă sezonul este sub semnul întrebării, putem spune că secția feminină a CS Minaur Baia Mare a fost peste ceea ce ne gândeam înaintea startului, rezultatele vorbind de la sine. Totul poate însă să culmineze cu o calificare în cupele europene, unde fetele merită să ajungă și chiar își propun acest lucru, chiar dacă nu au făcut-o de la început.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.