Sfânta Liturghie din Joia Mare

0
41

Joi, 16 aprilie 2020, de la ora 9,00, Joia Mare din Sfânta Săptămână a Patimilor Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie în Paraclisul Episcopal din Centrul Eparhial din Baia Mare, în fruntea unui sobor restrâns de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte Arhim. Dr. Casian Filip, consilier eparhial social-filantropic și misionar, Pr. Adrian Morar, referent în cadrul sectorului social, Arhid. Teodosie Bud, consilier eparhial economic, și Arhid. Ionuț Todorca, secretar eparhial. La strană au dat răspunsurile Arhid. Vald Verdeș, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului, Diac. Lucian Burnar, de la secretariatul tehnic, și teologul Onuț Păcurar, responabilul magazinului bisericesc din cadrul Centrului Eparhial.

Sfânta Liturghie a fost transmisă, ca toate celelalte de când a început perioada de restricții pentru zădărnicia propagării coronavirusului ucigaș, în direct pe internet, pentru ca să poată fi urmărită de credincioșii din eparhie, din țară și din străinătate.

La fel, a fost transmisă și Sfânta Liturghie de la Mănăstirea cu hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Scărișoara Nouă, Protopopiatul Carei, unde a slujit și slujește în această perioadă Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-Vicar, în fruntea unui sobor format din monahii din obștea mănăstirii.

În finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a făcut pentru credincioșii din Eparhie comunicări importante în legătură cu modul în care vor fi distribuite Sfintele Paști la nivel de parohii și cum va fi distribuită Sfânta Lumină, care va fi adusă de la Ierusalim la București în Sâmbăta Mare după amiază și apoi în Eparhia Maramureșului și Sătmarului cu un avion special.

În Eparhia Maramureșului și Sătmarului se vor respecta întocmai recomandările oficiale emise de Ministerul Afacerilor Interne și de Patriarhia Română.

Andrei Fărcaș, redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.