Siguranța pe drumurile publice

0
42

În primele 3 luni din 2020, în județul Maramureș numărul infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice a crescut cu aproape 1% comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. Cu aproape 30% a crescut și ponderea faptelor de vătămare corporală din culpă, săvârșită de către conducătorii auto.
• Categoria de vârstă pentru care s-au înregistrat cei mai mulți morți, în cazul bărbaților, este cuprinsă între 60-69 de ani, iar în cazul femeilor între 70-79 de ani.
• Dintre cele 586 persoane implicate cu vinovăție în producerea accidentelor rutiere grave, 79,35% aveau calitatea de conducători de vehicule și 18,60% erau pietoni.
• Conducătorii de vehicule implicați cu vinovăție în accidente rutiere grave sunt preponderent bărbați, cu vârsta cuprinsă între 21-30 de ani, care dețin permis de conducere din ultimii 6 ani (2014-2019). Cei implicați cu vinovăție în accidente rutiere soldate cu morți dețin permis de conducere din ultimii 2 ani (2018-2019).
• Pietonii, implicați cu vinovăție în producerea accidentelor rutiere grave, sunt în general bărbați, cu vârsta de peste 50 de ani, și tineri până în 18 ani. În cazul pietonilor femei, responsabili de producerea accidentelor rutiere grave sunt persoane tinere până 18 ani și persoane vârst­nice de peste 70 de ani.
• Drumurile naționale cu cele mai multe accidente rutiere grave sunt DN 18 (67 accidente), care face legătura dintre Baia Mare și Sighetu Marmației și DN 1C (62 accidente) – face legătura dintre Baia Mare și Cluj-Napoca.
• Drumul județean cu cele mai multe accidente rutiere grave este DJ 186 (24 accidente), care leagă Vadu Izei de Săcel, drum nereabilitat dar este intens circulat.
• Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în mediul urban: Baia Mare, Sighetu Marmației, Baia Sprie, Borșa și Seini.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.