Tratarea cu plasmă a pacienților cu coronavirus

0
37

Ministerul Sănătății a finalizat Metodologia pentru colectarea, testarea , procesarea, stocarea și distribuția plasmei de la donatorul vindecat de COVID-19 și utilizarea monitorizată pentru pacienții critici cu COVID-19 din secțiile ATI.
Prin urmare, potențialii donatori vor fi selectați dintre pacienții care au fost internați pentru COVID-19, vindecați și externați. Aceștia pot dona plasmă, asemenea donării de sânge, care este un act voluntar și neremunerat.
Pentru selectarea pacienților vindecați, Centrele de Transfuzie Sanguină vor încheia protocoale cu spitalele care tratează pacienți COVID-19 în vederea identificării acestora, vor contacta potențialii donatori și îi vor programa pentru consult, analize și donare.
Plasma va fi administrată doar pacienților critici infectați confirmați cu COVID-19, cu vârsta de cel puțin 18 ani, care sunt de acord cu administrarea.
În acest moment, sunt 3 aparate pentru tratarea cu plasmă a pacienților cu coronavirus în București, Timișoara și Iași. (o.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.