Atenție virus! SRI avertizează: Campanie malware de furt de date bancare

0
75

În contextul asociat pandemiei de SARS-CoV-2 a fost identificată o campanie de distribuire de malware care vizează furtul de credențiale bancare de pe terminalele mobile ale utilizatorilor.
Din punct de vedere tehnic, acțiunea are la bază distribuirea unui mesaj tip text care conține o versiune nouă a troianului Cerberus Android Banker.
Mesajul este redactat în limba română și invită utilizatorii să acceseze un link pentru descărcarea de informații privind SARS-CoV-2. Sintagma utilizată în conținutul mesajului este „Detalii secrete! (COVID-19)”. Link-ul inițiază descărcarea unui fișier denumit File.apk care infectează cu respectivul troian dispozitivele mobile cu sisteme de operare Android, versiunile cuprinse între 4.0 și 10. Funcționalitățile Cerberus Android Banker împiedică atât detectarea acestuia de către serviciul Play Protect specific Android, cât și dezinstalarea ulterioară a aplicației de către utilizator.
Principalul pericol este acela că troianul oferă acces ilicit la date din aplicațiile bancare.
Preventiv, pentru a asigura securitatea dispozitivelor mobile, este recomandată evitarea accesării link-urilor sau a atașamentelor provenite din surse necunoscute.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.