Ionel Bogdan: Relansarea economiei după starea de urgență se va baza pe investiții

0
50

Guvernul liberal lucrează la un pachet amplu pentru repornirea economiei, care va fi lansat imediat după ce se va termina starea de urgență.
În acest pachet guvernamental se preconizează susținerea unui program masiv de investiții publice derulate fie de la nivel guvernamental, fie de la nivelul județelor, localităților. De asemenea, guvernul pregătește și pentru companiile mari măsuri de susținere, de garantare a creditelor pentru capitalul de lucru și a creditelor pentru investiții, așa cum a procedat în cazul IMM-urilor.
Guvernul evaluează acum toate resursele financiare pe care le poate mobiliza, resurse interne, resurse de la bugetul UE, de la finanțatori instituționali sau de la creditori din România sau de pe plan internațional, pentru a da drumul la investiții și pentru a reporni motoarele economiei.
În acest sens, recent au fost semnate contracte de investiții în valoare de aproape 500 de milioane de lei, bani care vin din Programul Operațional Regional, finanțat cu fonduri europene nerambursabile.
Este vorba de 24 de contracte pentru investiții în orașele și satele românești, dar și pentru sprijinirea micilor întreprinzători. Peste 490 de milioane de lei vor fi alocate către proiecte ale administrației publice locale și vor fi folosite pentru sisteme integrate de transport durabil, modernizarea transportului public, achiziționarea de vehicule ecologice pentru transportul public urban, construcții de grădinițe, stații de epurare și conducte de canalizare. Banii vor merge în proiecte din județele Tulcea, Constanța, Covasna, Teleorman, Maramureș, Cluj, Iași, Prahova, Dâmbovița, Vrancea, Ialomița, Bistrița-Năsăud.
Ionel Bogdan, președinte PNL Maramureș și secretar de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, susține că relansarea economiei se va baza pe investiții: ,,Obiectivul nostru este acela de a asigura un motor sănătos al creșterii economice, bazat pe investiții. Tocmai de aceea avem în vedere folosirea resurselor financiare pe care le avem la dispoziție pentru investiții în infrastructura de transport, în infrastructura energetică, în infrastructura sanitară, în infrastructura școlară și în infrastructura de comunicații. Investițiile publice vor da naștere unei creșteri economice sănătoase și vor repune pe picioare economia grav afectată de această pandemie.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.