Alimentele sunt sigure pentru sănătatea populației

0
28

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor transmite că, potrivit comunicărilor emise de Organizația Mondială a Sănătății și de Autoritatea Europeană pentru Siguranță Alimentară nu există risc real de infecție cu coronavirus prin alimente și nici prin intermediul ambalajelor alimentare.
Comisarii de la Protecția Consumatorilor mai spun că operatorii din domeniul alimentar au deja implementate și verificate reguli stricte de igienă care au scop evitarea contaminării alimentelor cu noul coronavirus. „Nu există risc real de infecție prin alimente. Deși studiile recente arată că virusul SARS-CoV-2 persistă până la 24 de ore pe carton și până la câteva zile pe suprafețe mai dure (oțel, plastic), nu există nici o dovadă că ambalajele contaminate transmit infecția“, a precizat conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Operatorii din domeniul alimentar au deja reglementate, implementate și verificate regulile de igienă, cu scopul prevenirii contaminării alimentelor cu agenți patogeni, inclusiv cu noul coronavirus. În această perioadă, în unitățile din domeniul alimentar sunt în continuare necesare regulile privind distanțarea fizică, evitarea contactelor externe, dar și măsurile suplimentare de igienă acolo unde este cazul (în unitățile de vânzare cu amănuntul).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.