Apel de la UZPR către guvernanți pentru menținerea presei scrise

0
35

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România a lansat un apel către Guvern prin care cere sprijinirea presei scrise pentru a nu se ajunge la desființare. Membrii organizației dau ca exemplu Guvernul britanic ce a luat măsuri în favoarea informațiilor scrise transmise către cititori.
″Nu e cazul să vă dea sfaturi Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. Dar o sugestie ne putem permite: luați exemplul guvernului britanic care, dintr-un atașament respectuos față de presa scrisă, este principalul client de publicitate al ziarelor. Și tot guvernul britanic, din același interes nonpartinic și îngrijorat de soarta acestei forme de transmitere a informației care a făcut istorie – presa scrisă, a dat comunicării publice rezultatul unui studiu medical prin care a demonstrat că virusul COVID 19 nu se ia de pe hârtia de ziar. Iar chioșcurile de presă au fost introduse în lista domeniilor strategice. Sunt motive suficient de puternice pentru ca dumneavoastră, Guvernul, să folosiți această… informație în sensul sprijinirii ziarelor și revistelor tipărite″, se precizează în comunicatul UZPR. Pe de altă parte, UZPR solicită încurajarea distribuitorilor de presă scrisă prin facilități specifice.
″Putem găsi împreună formule viabile la o masă rotundă, la care reprezentanții celor menționați pot veni cu propuneri. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, căci timpul trece, iar contribuțiile la bugetul național stagnează și pe acest domeniu″, mai spun oficialii UZPR.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.